Ouders gezocht voor onderzoek naar liegen tegen kinderen

Nieuw onderzoek van Rianne Kok en haar Fami-LIEGEN team van de Erasmus Universiteit Rotterdam gestart. ALLE ouders kunnen hieraan meedoen:  zowel biologische ouders, bonusouders als adoptie-ouders. Via een vragenlijst wil zij zicht krijgen op de mening van ouders over verschillende vormen van liegen tegen kinderen. 

Gelijk meedoen? De vragenlijst staat hier: https://erasmusuniversity.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_a9v2isWUkdAhgQS
 

In het dagelijks leven vertellen ouders regelmatig een leugentje. Tegen de buurvrouw, tegen een vriend of vriendin of tegen je partner. Maar liegen vaders en moeders ook tegen hun eigen kinderen? We kennen allemaal wel een paar voorbeelden: “De koekjes zijn op!” of “Netflix heeft een storing.”. Wat vinden vaders en moeders van het vertellen van leugens tegen kinderen? Vertellen ze zelf wel eens zo’n leugentje? En wat leren ze hun kinderen over liegen en eerlijk zijn?

Deze vragen staan centraal in een nieuw onderzoek van Rianne Kok en haar Fami-LIEGEN team van de Erasmus Universiteit Rotterdam. “In dit unieke onderzoek vragen we ouders om hun mening over verschillende vormen van liegen tegen kinderen, van leugens om kinderen te beschermen tot leugens die ouders vertellen om ingewikkelde opvoedsituaties voor zichzelf wat makkelijker te maken.” In de vragenlijst leggen we verschillende vormen van liegen voor en vragen steeds wat ouders van dat soort leugens vinden en of ze zelf wel eens zo’n leugen vertellen.

ALLE ouders kunnen meedoen aan het onderzoek: zowel biologische ouders, bonusouders als adoptie-ouders. Daarnaast kunnen ouders met kinderen van alle leeftijden meedoen, of je nu hele jonge kinderen hebt of kinderen die al volwassen zijn. “We hopen van zoveel mogelijk verschillende vaders en moeders te horen hoe ze hierover denken.”

Wil je meedoen en/of meer informatie over het onderzoek? Klik dan op deze link code. https://erasmusuniversity.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_a9v2isWUkdAhgQS

 

Onderzoeker

Dr. Rianne Kok

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen