Promoveren

Pedel tijdens promotie

De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft zich gedurende haar bestaan ontwikkelt tot een inspirerende plaats waar talentvolle onderzoekers uit binnen- en buitenland de kans krijgen te promoveren. Sinds 1963 kun je bij de ESSB promoveren in de sociale wetenschappen en sinds een aantal jaren ook in de gedragswetenschappen. Promoveren kan op verschillende manieren: via een promotieplaats, als buitenpromovendus of via een beurs. Het promotieonderzoek vindt veelal plaats binnen één van de facultaire strategische thema’s

Promovendi worden opgenomen in de Erasmus Graduate School of Social Sciences and the Humanities.

Promotietraject

Als promovendus werk je onder begeleiding van een hoogleraar aan een onderzoeksproject. Het onderzoek mondt uit in een proefschrift of een serie artikelen in wetenschappelijke tijdschriften. Daarnaast volgen promovendi onderwijs in de Erasmus Graduate School en geven zij vaak ook zelf onderwijs aan studenten.

Meer weten over de mogelijkheid van promoveren bij ESSB? Kijk dan op de website van de Erasmus Graduate School of neem contact met hen op. Regelmatig zijn er facultaire vacatures te vinden via Academic Transfer. Daarnaast kun je promoveren met een beurs of als buitenpromovendus.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen