Saloua Charif

De Erasmus Universiteit Rotterdam ervaar ik dan ook als een plek waar ik niet alleen leer hoe het onderwijs (nog) beter vormgegeven kan worden, maar ook als een plek waar ik leer zaken vanuit verschillende perspectieven te bekijken en te begrijpen.

Saloua Charif

Alumna Onderwijswetenschappen

Mijn naam is Saloua Charif (32) en ik ben studente aan de Erasmus Universiteit Rotterdam waar ik in deeltijd de master Onderwijswetenschappen volg. Afgelopen zomer ben ik geslaagd voor de bachelor Pedagogische Wetenschappen in de richting Onderwijskunde. Naast mijn huidige opleiding ben ik moeder en sta ik voor de klas in het voortgezet onderwijs.

Levenslang onderwijs is in mijn optiek net zo essentieel als onderdak en voeding. Dit inzicht wordt tijdens mijn huidige opleiding alleen maar versterkt. De Erasmus Universiteit Rotterdam ervaar ik dan ook als een plek waar ik niet alleen leer hoe het onderwijs (nog) beter vormgegeven kan worden, maar ook als een plek waar ik leer zaken vanuit verschillende perspectieven te bekijken en te begrijpen. De opleiding Onderwijswetenschappen helpt me mijn horizon te verbreden en bewuster te worden van het belang om te redeneren, te werken en te denken vanuit verschillende invalshoeken die naast elkaar (in plaats van afzonderlijk) worden gelegd. Op die manier is het mogelijk om tot de meest gepaste oplossing, innovatie of advies te komen voor het onderwijs. Hier haal ik ontzettend veel voldoening uit, omdat ik hier in de praktijk meteen mee aan de slag kan.

De kleinschalige onderwijsbijeenkomsten zorgen ervoor dat er nooit een gebrek is aan ruimte, tijd en aandacht voor de bijdrage van iedere student. Binnen deze werkgroepen wordt er gezamenlijk serieus nagedacht over actuele onderwerpen met betrekking tot het onderwijs. Op die manier verlaat je de werkgroep altijd met een nieuw inzicht om over na te kunnen denken. Dit geeft energie om weer aan de slag gaan. De groep wordt begeleid door een ervaren wetenschappelijk docent, bijvoorbeeld een hoogleraar.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen