Universiteitspsychologen voor studenten

Doelstelling van de universiteitspsychologen is het verlenen van hulp aan studenten, bij studieproblematiek en problemen van psychische, sociale en/of emotionele aard, wanneer deze de voortgang van de studie belemmeren. Wanneer de universiteitspsychologen de student niet de noodzakelijke hulp kunnen bieden, dan verwijzen ze naar andere hulpverlenende instanties.

Afspraak maken

Momenteel is onze wachttijd langer dan wenselijk, aanmelden voor een intake is beperkt mogelijk. Neem indien nodig contact op met je huisarts.

Inloopspreekuur. In het inloopspreekuur kun je je klacht(en) kort bespreken om samen te kijken of aanmelding bij de universiteitspsychologen zinvol is. De afspraken zijn tien minuten en vinden plaats op dinsdagen van 15.30 - 16.15 uur en op donderdagen van 14.30 - 15.15 uur. Je kunt je hier aanmelden.

Algemene intake. In een algemene intake worden je problemen, klachten, achtergrond en hulpvraag besproken om zodoende goed te kunnen bepalen wat voor verdere hulp passend is. Dit kan begeleiding zijn vanuit de universiteitspsychologen door deelname aan een groep of een (meestal) kort individueel traject of doorverwijzing voor gespecialiseerde of langdurige behandeling. Je kunt je hier aanmelden.

Groepen en workshops. Je kunt je aanmelden voor een groep of workshop. In een intakegesprek specifiek voor deze groep wordt met je besproken wat de problemen zijn m.b.t. het thema van de groep (bijvoorbeeld uitstelgedrag, tentamenangst, presentatieangst) en wordt uitleg gegeven over de groep. Samen met jou wordt dan bekeken of deelname voor je zinvol is. Kijk voor het aanbod van trainingen en workshops op onze agenda.

Promovendi-psycholoog
Voor PhD's is er de promovendi-psycholoog. Lees hier meer informatie of meld je aan voor een intakegesprek.

Belangrijk

Indien je klachten dermate hoog zijn dat je op korte termijn hulp nodig hebt, adviseren we je om direct contact op te nemen met je huisarts. Er zijn weleens langere wachttijden voor een intakegesprek. We doen ons best om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Als je een afspraak gemaakt hebt en deze is niet meer nodig, zeg deze dan tijdig af. Op dat tijdstip kan dan een andere student geholpen worden. Indien de wachttijd voor jou te lang is, adviseren wij je elders hulp te zoeken. Neem dan bijvoorbeeld contact op met je huisarts.

 

De universiteitspsychologen van de EUR

 • Sachlan Apil

  Dhr. drs. S.R.A. (Sachlan) Apil (studentenpsycholoog)
  Woudestein

 • Lucienne van Hooijdonk

  Mw. drs. L.C.M. (Lucienne) van Hooijdonk (studentenpsycholoog)
  Woudestein

 • Lucille Macnack

  Mw. L.J. (Lucille) Mac Nack MSc (studentenpsycholoog)
  Woudestein

 • Barbara van Wegen

  Mw. drs. B.P.M.J. (Barbara) van Wegen (studentenpsycholoog)
  Woudestein

 • Mw. drs. I. (Iris) Bergwerff - van der Giessen (promovendi-psycholoog)
  Woudestein