Wijzigen van inschrijfvorm

Voor de bacheloropleidingen en initiële masteropleidingen bestaan drie inschrijfvormen: voltijd, deeltijd of duaal. Wanneer je van inschrijfvorm wil veranderen, ga dan na of:

  • De andere inschrijfvorm voor jouw opleiding mogelijk is bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Raadpleeg hiervoor het overzicht van opleidingen op de EUR site.
     
  • De verandering van inschrijfvorm past bij je doelstelling en persoonlijke situatie. Deeltijd studenten hebben nooit recht op studiefinanciering. Je kunt je laten adviseren door een studentendecaan.

Wijzig je inschrijfvorm via Studielink

Je kunt je inschrijfvorm vóór aanvang van je opleiding wijzigen via Studielink. Het stappenplan om van inschrijfvorm te wijzigen vind je in de vraagbaak van Studielink.

Let op:

  • Alleen voltijd en duale studenten kunnen studiefinanciering ontvangen, als ze voldoen aan de wettelijke eisen. Ben je een deeltijd student, dan heb je nooit recht op studiefinanciering;
     
  • Verandering van inschrijfvorm kan soms tot gevolg hebben dat de hoogte van het collegegeld dat je moet betalen verandert. Daardoor wordt ook de norm voor de incasso van je collegegeld aangepast.