Advancing Social Equity in Academia

Datum
donderdag 21 nov 2019, 14:30 - 18:00
Type
Congres
Gesproken taal
English
Locatie

Forumzaal (M3-15), Van der Goot Building, Woudestein Campus

Voeg toe aan agenda

Net als alle grote instellingen is het bevorderen van sociale gelijkheid en gendergelijkheid een belangrijke doelstelling van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Om deze doelstellingen te blijven nastreven, vindt op 21 november 2019 het evenement 'Advancing Social Equity in Academia (ASEiA)' plaats.

ASEiA brengt opinieleiders uit het bedrijfsleven, de overheid en de academische wereld samen die met succes sociale gelijkheid binnen hun organisaties hebben bevorderd. Verder wordt over een aantal belangrijke thema's gesproken, zoals sociale gelijkheid, het minimaliseren van de genderkloof en het bevorderen van innovatie door middel van diverse en inclusieve omgevingen.

Naast deze sprekers onthullen rector magnificus Rutger Engels en Chief Diversity Officer Semiha Denktas, het uitgebreide beleid van de EUR om de ontwikkeling van vrouwelijk talent te ondersteunen. Een innovatieve aanpak die de duurzaamheid en kwaliteit van het academisch leiderschap van de EUR op lange termijn ondersteunt.

ASEiA zal het belang benadrukken dat diversiteit en inclusie belangrijk zijn om de EUR te behouden als een academische organisatie op het hoogste niveau en om de sociale impact ervan te bevorderen. Nog belangrijker is echter dat er zal worden ingegaan op de vraag hoe leden van onze gemeenschap en daarbuiten kunnen bijdragen aan de bevordering van inclusie, zowel in de academische wereld, het bedrijfsleven, de overheid, als de samenleving in het algemeen.

EUR kijkt ernaar uit u te verwelkomen op 21 november om 15.00 uur. Het volledig programma is hieronder te lezen.

Praktische Informatie

Tijdschema

OnderwerpPresentator
DagvoorzitterYasmina Aboutaleb
OpeningstoespraakRector Magnificus, Prof. Rutger Engels
25/25 Beleidsverklaring + Q&AChief Diversity Officer, Prof. Semiha Denktas met Dr. Vidhi Chauduri en Dr. Katarina Putnik
Academic Keynote + Q&A

Prof. Jadranka Gvozdanovic, Universität Heidelberg, LERU

Business Keynote + Q&AKarima Belhaj, Expert in Development & Change Management
Government Keynote + Q&AMarjan Hammersma, Secretaris Generaal van OCW
SlottoespraakChief Diversity Officer, Prof. Semiha Denktas 
Borrel 
Meer informatie

Voor algemene informatie over deze release kunt u contact opnemen met Rateb Abawi via press@eur.nl of +31 622 992 230.

Voor meer informatie over D&I@EUR en verdere informatie kunt u contact opnemen met Frederick Ntow, Communicatieadviseur voor D&I@EUR, via ntow@eur.nl of +31 646 813 332. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen