The choice of … FINDING THE MASTERS

Begindatum

vrijdag 16 nov 2018, 15:30

Einddatum

vrijdag 16 nov 2018, 17:30

Ruimte
Erasmus Gallery

Vier Arts, Culture and Society master studenten van de Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) zijn uitgenodigd om kunstwerken uit de Kunstcollectie van de Erasmus Universiteit te selecteren voor een tentoonstelling in de Erasmus Gallery. Met het concept van de tentoonstelling ‘the choice of …. FINDING THE MASTERS’  belichten deze jonge veelbelovende professionals de vraag; wat beschouwt men als een meesterwerk?

Van alle kunstenaars in de wereld valt slechts een klein deel op in populariteit. Is het de kwaliteit van het werk dat een naam vestigt, of is het de reputatie van de kunstenaar? Als je de naam van de kunstenaar of het schilderij niet kent, kun je dan nog steeds de briljantheid herkennen?

Wat beschouwt u als een meesterwerk?

Bezoekers van de tentoonstelling worden uitgenodigd om vier gekleurde plakkers te nemen en deze bij de kunstwerken te plaatsen waarvan zij denken dat ze zijn gemaakt door de meesters Pablo Picasso, Henri Matisse, Roy Lichtenstein en Andy Warhol. Na afloop van de tentoonstelling zullen de met gekleurde plakkers gevulde muren getuigen van het resultaat. 

Deze tentoonstelling is samengesteld door: Xiaoqian Chen, Samiha Awad, Nita Qahili en Vera Menezes en is te zien tot medio februari 2019.

Wij nodigen u graag uit om bij de opening aanwezig te zijn op vrijdag 16 november 2018. 

Meer informatie

16/11 tot 15/02 - open ma-vrij 9.00-18.00
Locatie:
Erasmus Gallery, gang tussen Aula Erasmus Building en Theil Building C-hal, campus Woudestein
Kunstzaken EUR, T (010) 408 2802  M 06 13777244  E art-affairs@eur.nl.