European Cooperation on Healthcare

Begindatum

vrijdag, 21 jun 2019, 09:45

Einddatum

vrijdag, 21 jun 2019, 18:00

Gebouw
Forumzaal
Locatie
Campus Woudestein
European Cooperation on Healthcare congres

Europese samenwerking is cruciaal voor het leveren van goede kwaliteit zorg voor inwoners van de Europese Unie. Helaas is goede samenwerking niet vanzelfsprekend met als mooi voorbeeld de aankomende Brexit. Daarom organiseert ESHPM in samenwerking met the Fellowship of Postgraduate Medicine (FPM) en hun door Elsevier gepubliceerde journal Health Policy and Technology een conferentie op 21 juni 2019 om te onderzoeken hoe het moet. De sprekers zullen op deze dag hun ervaringen delen en uitdagingen bespreken die ons te wachten staan.

In presentaties van Zoltán Kaló, Ines Hernando, Barbara Pierscionek, Marcus Guardian, Marlies Wijsenbeek, Ron de Winter, Inés Hernando, Jorge Gonzalez, Carin Uyl- de Groot en European Medicines Agency (EMA) zal een uiteenlopend scala aan onderwerpen worden aangekaart zoals:

  • Betere toegang tot nieuwe medicijnen
  • Ontwikkeling van nieuwe antibiotica
  • Health technology assessment in Europa
  • Ethische en juridische uitdagingen
  • Patiënten vertegenwoordiging in Europese samenwerking

Wij nodigen iedereen van harte uit om deel te nemen aan deze dag. Het is mogelijk een abstract in te dienen voor een poster presentatie. De deadline hiervoor is 8 juni. De beste abstracts zullen worden geselecteerd voor presentatie als poster en prijzen zullen worden uitgereikt voor de beste posters.

Meer informatie

Voor uitgebreidere informatie over de kosten en onderwerpen kunt u terecht op de website van FPM.