The Grand Budapest Hotel

Film Special
Datum
woensdag 10 nov 2021, 20:00 - 22:30
Type
Algemeen
Gesproken taal
English
Locatie

Aula, Erasmus Gebouw campus Woudestein

Koop tickets! Voeg toe aan agenda

Samen met ESN-Rotterdam, nodigen we je uit voor onze maandelijkse filmavond op de campus. Deze keer staat de spotlight op Wes Anderson en de keuze is gevallen op The Grand Budapest Hotel!

Vanwege de komst van zijn nieuwste film The French Dispatch naar de bioscopen, vertonen we dit keer jullie favoriete Wes Anderson film. En jullie keuze is gevallen op The Grand Budapest Hotel!

Over de film: Monsieur Gustave, de flamboyante conciërge van vijfsterrenhotel Grand Budapest (energiek en met perfecte timing gespeeld door Ralph Fiennes) probeert in 1932 samen met piccolo Zero (Tony Revolori) uit handen van de fascisten te blijven. Voor het eerst schemert er in Andersons jongensboekwereld iets van de boze buitenwereld door. Wat nog niet wil zeggen dat The Grand Budapest Hotel niet meer herkenbaar is als een Wes Anderson-film. De malle personages gespeeld door top-acteurs, bonte kleuren en hyperrealistische omgeving zijn gebleven. Net als de droogkomische humor, de tomeloze energie en de bijzondere aandacht voor vorm en aankleding.

Regie: Wes Anderson
Cast: Ralph Fiennes, Tony Revolori, Adrien Brody, Willem Dafoe, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, Saoirse Ronan, Jason Schwartzman, Tilda Swinton, Tom Wilkinson, Owen Wilson
Jaar: 2014
Lengte: 100 minuten
Voertaal: Engels als ook Engels ondertiteld

Trailer The Grand Budapest Hotel

Meer informatie

Datum: woensdag 10 november 2021
Tijd: 20.00-22.00 uur Inloop: 19.30u
Locatie: Aula, Erasmus Gebouw campus Woudestein
Toegang: € 4,-

COVID check
Voor dit programma vragen we alle bezoekers vriendelijk een coronatoegangsbewijs bij de ingang te tonen met de CoronaCheck-app. Bekijk deze pagina voor alle geldende coronamaatregelen op de Erasmus Universiteit. 

Georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met ESN Rotterdam.

Gerelateerde links
Meer evenementen van Studium Generale

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen