Hunting for Hedonia
InScience 2020

Hunting for Hedonia - InScience 2020

Begindatum

maandag 30 nov 2020, 19:00

Einddatum

maandag 30 nov 2020, 21:00

Locatie
LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, 3072 MD Rotterdam

Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen wordt Hunting for Hedonia uitgesteld naar een latere datum. Hou deze pagina in de gaten voor updates!

Filmspecial met inleiding door hersenprofessor Maarten Frens (Erasmus MC), waarin hij je meeneemt naar de wondere wereld van ons brein.

De jaren ‘60: Robert Heath is één van de meest gerenommeerde neurologen ter wereld. In zijn onderzoek naar diepe hersenstimulatie werden elektronen in het brein gebruikt om gevoelens van geluk te stimuleren en negatieve emoties te onderdrukken. Zijn methodes bleken echter te controversieel en betekenden het einde van zijn reputatie. Decennia later, nu psychologische problemen als depressies en angststoornissen steeds vaker voorkomen, onderzoeken wetenschappers opnieuw de mogelijkheden van deep brain stimulation. Succes wordt geboekt, maar oude ethische dilemma’s keren terug als een geest uit het verleden. Zijn draadjes in onze hersenen de sleutel tot geluk in de toekomst?

Prof. dr. Maarten Frens (Neurologie, Erasmus MC) geeft bij dit programma een introductie op de wondere wereld van ons brein.

Hunting for Hedonia
Pernille Rose Grønkjær
Denemarken I 2019 I 110’
Engels gesproken
Nederlands ondertiteld

Meer informatie

Datum: 30 november
Tijd: 19:00 uur
Locatie: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, 3072 MD Rotterdam

Dit programma is onderdeel van InScience 2020, een van de grootste wetenschapsfilmfestivals in Europa en uniek in Nederland. Het festival is gericht op het snijvlak tussen film, wetenschap en maatschappij. Het bestaat uit wetenschapsfilms, debatten en een educatieprogramma voor kinderen en jongeren en wordt in meerdere steden georganiseerd. Zie www.insciencefestival.nl voor meer informatie en andere vertoningen.