Het seksuele brein

Lunchlezing
Datum
woensdag 10 nov 2021, 12:30 - 13:30
Type
Lezing
Gesproken taal
Dutch
Locatie

Collegezaal 1, Onderwijscentrum EMC

Meld je aan! Voeg toe aan agenda

Seks en studeren. Niet bepaald twee dingen die je direct met elkaar associeert. Al is dit niet het geval voor dr. Janniko Georgiadis (UMC Groningen). Hij promoveerde in 2007 met hersenonderzoek naar seksueel gedrag en doet daar nog altijd onderzoek naar. Want: wat gebeurt er eigenlijk in je brein als je seks hebt?

In deze lunchlezing gaat dr. Georgiadis in op de werking van het brein tijdens seksuele handelingen Er wordt vaak gedacht dat mensen vooral seks hebben om zich voort te planten, maar volgens Georgiadis is dit niet het geval: “Voortplanting is slechts een bijwerking van seks” stelt hij. Wat zijn dan wel de echte drijfveer is om seks te hebben? Sturen onze hersenen onze seksuele handelingen of juist onze geslachtsorganen? En is de mens een uniek seksueel wezen of gaat het er in het dierenrijk net zo aan toe als in je slaapkamer?

Dr. Janniko Georgiadis is Neurowetenschapper en gepromoveerd op de link tussen seksueel gedrag en seks als product van ons brein. Voor zijn proefschrift onderzocht hij proefpersonen die bereid waren seks te hebben in PET- en MRI-scanners. Dit leverde hem belangrijke inzichten op over ons seksuele brein.

Deze lunchlezing maakt deel uit van een reeks over het brein, georganiseerd door de Academiecommissie MFVR en Studium Generale EUR

Meer informatie

Datum: Woensdag 10 november 2021
Tijd: 12:30 – 13:30 uur Inloop: 12:15 uur
Locatie: Collegezaal 1, Onderwijscentrum EMC
Moderatie: Prof. dr. Gert-Jan Kleinrensink en Lenya Slierendrecht
Toegang: gratis

Voor deelname aan deze lezing is de CoronaCheck niet nodig.

Gerelateerde content

Lezing: Wat is bewustzijn?

Lunchlezing door experimenteel psycholoog Jacob Jolij over zijn neurobiologische, natuurkundige, filosofische en (para)psychologische zoektocht naar bewustzijn.
Gerelateerde links
Meer evenementen van Studium Generale

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen