Open Symposium Transgenderchirurgie van VCMS Rotterdam

Datum
woensdag 17 apr 2019, 18:30 - 22:00
Type
Algemeen
Locatie

Collegezaal 1 - Erasmus MC

Voeg toe aan agenda

Kom je ook genieten van de praatjes van vooraanstaande transgenderchirurgen, ervaringen van niemand minder dan Loiza Lamers, hapjes in de pauze en een verzorgde borrel achteraf? Een kaartje voor het Open Symposium ‘Transgenderchirurgie’ van de Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS) Rotterdam is 4 euro. Let op: het symposium is in het Nederlands!

Inhoud van het symposium 

Een recente ontwikkeling in de maatschappij – maar ook in de heelkunde - is de aandacht voor het geslacht. Gender is een onderwerp dat op veel manieren terugkomt in het snijdende specialisme. Een van de meest directe manieren waarop geslacht van invloed is op het medische proces, is de transgenderchirurgie.

Het doel van dit symposium is zowel de menselijke als medische aspecten van de transgenderchirurgie te belichten. Hierbij zullen topchirurgen en geneeskundigen binnen dit gebied de multidisciplinariteit (van psychologie tot urologie), chirurgisch-technische aspecten, Nederlandse vooruitgang en het internationale karakter van de transgenderchirurgie bespreken. Tevens zullen ervaringen van niemand minder dan Loiza Lamers aan het licht worden gebracht.

Meer informatie

Organisatie

VCMS Rotterdam is een vereniging die geneeskundestudenten een platform biedt om hun interesse in de chirurgie verder uit te diepen en vorm te geven. Zij draait momenteel haar vierde verenigingsjaar. Jaarlijks heeft VCMS Rotterdam vijftig enthousiaste leden die het jaarprogramma volgen. De jaarlijks georganiseerde open symposia vormen een van de manieren om het veelzijdige vakgebied van de chirurgie aan het licht te brengen onder alle medisch studenten. Op dit symposium zijn ook externen welkom.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen