Opening tentoonstelling Thomas Trum in Erasmus Gallery

Datum
donderdag 28 nov 2019, 15:30 - 17:00
Type
Algemeen
Ruimte
Erasmus Gallery
Voeg toe aan agenda
onegreenline09 by Thomas Trumm
Thomas Trumm

Binnenkort wordt er een nieuwe tentoonstelling geopend in de Erasmus Gallery. Daar is vanaf 28 november het werk van Thomas Trum te bewonderen.

Onderzoek naar vormen, materialen en dragers

In het oeuvre van kunstenaar Thomas Trum (1989) staat het onderzoek centraal. Trum onderzoekt niet alleen tot het materiaal waarmee hij werkt, hij bestudeert ook de manier waarop het materiaal verwerkt wordt. De dragers waarop dat gebeurd worden keer op keer aan onderzoek onderworpen.

Een constante in zijn werk is verf - of het nu gaat om kleinschalige tekeningen of om zijn kleurrijke, grootschalige werken in de openbare ruimte. Als instrument gebruikt Trum onder meer zelfontworpen viltstiften van zeer groot formaat, een machine voor het markeren van lijnen en penselen op een boormachine.

Dit alles resulteert in onconventionele methoden en technieken waarmee de ‘beelden’ van zijn werk een weg vinden op zowel papier, doek als direct op de muur. Zijn manier van werken is veelal gebaseerd op trial-and-error, waarbij de directheid van de handeling in het creatieproces een belangrijk deel uitmaakt van het buitengewoon boeiende eindresultaat.

Meer informatie

De tentoonstelling is te zien in de Erasmus Gallery tot en met 28 februari 2020. Je kunt de tentoonstelling bezoeken op werkdagen, tussen 09.00 en 18.00 uur. 

Meer weten over de tentoonstelling? Neem contact op met Kunstzaken via (010) 408 2802, 06 13777244 of door te mailen naar art-affairs@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen