Policy Day

Begindatum

dinsdag 4 sep 2018, 09:00

Einddatum

dinsdag 4 sep 2018, 17:00

Op 4 september is de Universiteitsraad het nieuwe academisch jaar 2018-2019 gestart met de beleidsdag. De beleidsdag is een van de belangrijkste evenementen van de UR en de agenda stond dan ook bol van de tradities.

Gedurende de dag hebben de raadsleden een intensieve trainingssessie gevolgd, waarin thema’s die het gehele jaar belangrijk zijn centraal stonden, zoals samenwerking en strategische besluitvorming. De training was zo vormgegeven dat de nieuwe en oude leden van de raad de kans hadden elkaar te leren kennen, ervaringen te delen en doelen voor het komende jaar op te stellen.

Naast de training, vond ook de laatste plenaire vergadering van de Universiteitsraad 2017-2018 op de agenda. Tijdens de laatste plenaire sessie vatten oude raadsleden hun raadsjaar samen en deelden zij hun persoonlijke ervaringen en ideeën over de vorige, bestaande en aankomende uitdagingen van de Universiteitsraad. Aan het einde van de plenaire vergadering werden oude raadsleden symbolisch vervangen door de nieuwe raadsleden van 2018-2019. Na de constituerende vergadering, kregen nieuwe raadsleden een aangewezen tijd en ruimte om te brainstormen over de focal points voor het jaar 2018-2019. Verscheidene vertegenwoordigers van de Universiteitsraad hebben de uitkomsten van de brainstormsessie gepresenteerd aan de gehele Universiteitsraad. Uiteindelijk zijn alle nieuwe raadsleden het eens geworden over de volgende visie van de Universiteitsraad 2018-2019: '‘A safe and inclusive University for a sustainable future - Through participating students and employees’.

‘A safe and inclusive University for a sustainable future Through participating students and employees’

De beleidsdag werd geheel volgens traditie afgesloten met een borrel en een diner waar zowel nieuwe raadsleden als oude raadsleden aanwezig waren en natuurlijk ook het College van Bestuur. Op deze manier kregen de nieuwe raadsleden de unieke kans om interessante gesprekken te voeren en toekomstige doelen en uitdagingen voor de EUR te bespreken met het College van Bestuur.