Promotie A.C. (Ahmet Cem) Peker

Guess What I Think: Essays on the wisdom in meta-predictions
Promotor

Prof.dr. A. Baillon

Promotor

Prof.dr. H. Bleichrodt

Datum
donderdag 30 mrt 2023, 13:00 - 14:30
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda
ESE Logo geel

Kandidaat verdedigt zijn proefschrift op donderdag 30 maart 2023, getiteld: Guess What I Think: Essays on the wisdom in meta-predictions

Samenvatting: Deze dissertatie ontwikkelt nieuwe methoden voor elicitatie en aggregatie van subjectieve informatie. De methoden gebruiken schattingen van mensen op de oordelen van andere mensen ("meta-voorspellingen"). Het meten van overtuigingen helpt ons de ware motieven van mensen te begrijpen. Van deze kennis kunnen onderzoekers en beleidsmakers profiteren. Effectieve aggregatie van oordelen maakt gebruik van de "Wisdom of Crowds" bij het nemen van beslissingen. Stimulansen op basis van meta-voorspellingen motiveren mensen om eerlijk te zijn in enquêtes. Informatie in meta-voorspellingen maakt nauwkeurigere aggregatie-algoritmen voor prognoses mogelijk. Sociale wetenschappers en beleidsmakers gebruiken subjectieve gegevens bij het nemen van beslissingen. Deze dissertatie presenteert een nieuwe methode om de kwaliteit van subjectieve data te verbeteren. Het motiveert ook toekomstig werk over het gebruik van subjectieve oordelen bij het nemen van beslissingen.

Meer informatie

De openbare verdediging zal exact om 13.00 uur beginnen. De deuren zijn gesloten zodra de openbare verdediging start, laatkomers kunnen via de vierde verdieping toegang krijgen tot de zaal. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Er is aan kandidaat een livestreamlink verstrekt.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen