Promotie A.J. (Anna) Alberga

Uitkomsten van abdominale aorta aneurysma behandelingen in Nederland
Promotor
Prof.dr. H.J.M. Verhagen
Co-promotor
Dr. J.J. Wever
Co-promotor
Dr. J.L. de Bruin
Datum
dinsdag 3 okt 2023, 13:00 - 14:30
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

A.J. Alberga verdedigt haar proefschrift op dinsdag 3 oktober 2023, getiteld: ’Uitkomsten van abdominale aorta aneurysma behandelingen in Nederland‘.

Hieronder volgt een korte samenvatting van het proefschrift:

Een operatie is de meest effectieve behandeling om een abdominaal aorta aneurysma te behandelen, zowel in geplande (intacte) setting als wanneer een aneurysma is gebarsten. In 2013 werd de Dutch Surgical Aneurysm Audit (DSAA) opgericht om de kwaliteit van de Nederlandse abdominale aorta aneurysma behandelingen te monitoren en te evalueren. In dit proefschrift wordt aan de hand van gegevens uit de DSAA geëvalueerd of de uitkomsten van de abdominale aneurysma behandelingen in Nederland verbeterd zijn na de oprichting van de DSAA. Tevens worden de uitkomsten onderzocht van 80+ers die een aneurysma behandeling hebben ondergaan in zowel intacte als geruptureerde setting. Daarnaast worden de landelijke perioperatieve uitkomsten van een complexe EVAR behandeling beschreven, inclusief een associatie tussen jaarlijks ziekenhuisvolume en perioperatieve mortaliteit. Tot slot wordt geëxploreerd hoe de DSAA verder doorontwikkeld kan worden..

Meer informatie

De openbare verdediging zal exact om 13.00 uur beginnen. De deuren zijn gesloten zodra de openbare verdediging start, laatkomers kunnen eventueel op het scherm buiten meekijken. Er is geen mogelijkheid tot toelating tijdens het eerste gedeelte van de ceremonie. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Er is aan kandidaat een livestreamlink verstrekt.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen