Promotie A.L.C.J.R.M. (Jilske) Huijben

Op donderdag 18 maart 2021 verdedigt A.L.C.J.R.M. Huijben haar proefschrift, getiteld: ‘Assessment and Improvement of Intensive Care for patients with Traumatic Brain Injury’.
Promotor
Prof.dr. E.W. Steyerberg
Co-promotor
Dr. H.F. Lingsma
Co-promotor
Dr. M. van der Jagt
Begindatum

donderdag 18 mrt 2021, 15:30

Einddatum

donderdag 18 mrt 2021, 17:00

Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein

Op donderdag 18 maart 2021 verdedigt A.L.C.J.R.M. Huijben haar proefschrift, getiteld: ‘Assessment and Improvement of Intensive Care for patients with Traumatic Brain Injury’.

Dit onderzoek is onderdeel van de CENTER-TBI studie (Collaborative European NeuroTrauma Effectiveness Research in Traumatic Brain Injury), een Europees onderzoeksproject. Doel van dit projext is de zorg verbeteren voor patiënten met traumatisch hersenletsel op de intensive care (IC) Gedetaillleerde data werden verzameld van 2000 patiënten met traumatisch hersenletsel op de IC in 21 Europese landen.

De focus van mijn studie was op traumatisc hersenletsel op de IC met de volgende onderdelen:

- Het omschrijven van variatie in zorg tussen Europese IC's
- Het ontwikkelen van performance indicatoren om de zorg voor hersenletsel patiënten te evalueren.
- Het identifiëren van effectieve klinische zorg met behulp van comparative effectiveness research (CER)

In ons onderzoek vonden we:

- Grote variatie in de behandeling van patiënten met traumatisch hersenletsel op de IC tussen Europese ziekenhuizen.
- We ontwikkelden kwaliteitsindicatoren die de huidige kwaliteit van zorg kunnen bepalen en we valideerden deze met data
- Dat ziekenhuizen vaak al hoog intensieve zorg gebruiken, terwijl laag intensieve zorg ook al effectief kan zien. Daarnaast dat het gebruik van diep veneuze thrombose prophylaxe kan bijdragen aan een verbetering in 6-maand uitkomst

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of in de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.