Promotie A. (Amir) Omidvari Abarghouei

Promotor

Prof. dr. H.J. de Koning

Co-promotor

Dr. I. Lansdorp - Vogelaar

Datum
woensdag 25 nov 2020, 11:30 - 13:00
Type
Promotie
Gesproken taal
English
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op woensdag 25 november 2020 verdedigt A. (Amir) Omidvari Abarghouei zijn proefschrift, getiteld: ‘Screening for and surveillance of Barrett’s esophagus: a cost-effectiveness assessment'.

In dit proefschrift, maken we gebruik van het decision model ‘Microsimulation Screening Analysis Esophageal Adenocarcinoma (MISCAN-EAC)’ om een kosteneffectiviteitsanalyse uit te voeren naar verschillende BS-screening en surveillance strategieën. In het eerste deel van dit proefschrift ligt de focus op screening naar BS en is de kosteneffectiviteit geëvalueerd van Cytosponge als minimaal invasieve methode voor het screenen van mensen met een hoog risico op BS. Vervolgens is de impact van niet-gerelateerde gezondheidseffecten en kosten op de kosteneffectiviteit van BS en darmkanker screening onderzocht.

In het tweede deel, hebben we een overzicht gegeven van de literatuur over de kosteneffectiviteit van surveillance aanbevelingen en verschillende manieren geëvalueerd om de kosteneffectiviteit van de surveillance te verbeteren door verschillende aspecten van BS management te optimaliseren, inclusief management van BS-patiënten zonder of met alleen laaggradige dysplasie, en de stopleeftijd van surveillance bij BS-patiënten zonder dysplasie. Tot slot hebben we de impact geschat die het gebrek aan naleving van surveillance richtlijnen heeft op de kosten en effecten van BS surveillance in Nederland.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen