Promotie A.V. (Alex) Neagu

Promotor

Prof.dr. E.A. Dzierzak

Promotor

Prof.dr. D.F.E. Huylebroeck

Datum
dinsdag 14 jan 2020, 13:30 - 15:00
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op dinsdag 14 januari 2020 verdedigt A.V. Neagu zijn proefschrift, getiteld: ‘Signal Balance as a Pluripotency Determinant - In vitro modeling of in vivo pluripotency states with WNT, FGF and BMP’.

De focus van dit proefschrift ligt op het uitbreiden van onze kennis over stamcelbiologie door onderzoek naar verschillende aspecten van pluripotentie in pluripotente stamcellen van muizen en mensen. Specifiek wilden we een grondige beschrijving geven van de effect-key signaleringsroutes op pluripotentie, met een specifieke visie op een vollediger beeld van de controverse van de rol van WNT-signalering in pluripotentie. Dit proefschrift was bedoeld om de belangrijkste verschillen te onderzoeken tussen naïeve en geprimede pluripotente cellen afkomstig van zowel muis als mens, de balans tussen verschillende signaalwegen die leiden tot behoud of exit van pluripotentie en hoe stroomafwaartse effectoren leiden tot verschillende pluripotentietoestanden. Dit proefschrift verrijkt de hoeveelheid kennis rond pluripotentie door een nieuwe pluripotente toestand te beschrijven. Het verdiept ons begrip van celbiologie, de processen die pluripotentie tot stand brengen en biedt nieuwe inzichten in het verbeteren van het proces van kunstmatige generatie van pluripotente cellen.

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Prof. Andries Queridozaal, 3e verdieping Onderwijscentrum, Erasmus MC. De ceremonie zal exact om 13.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen