Promotie C.G. (Cindy) Boer

Promotor

Prof. Dr. A.G. Uitterlinden

Co-promotor

Dr. J.B.J. van Meurs

Datum
dinsdag 15 dec 2020, 13:30 - 15:00
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op dinsdag 15 december 2020 verdedigt C.G. Boer haar proefschrift, getiteld: ‘Osteoarthritis: genetics and phenotypes in all their complexity’.

Osteoartritis (artrose), is de meest voorkomende chronische gewrichtsaandoening wereldwijd. In Nederland alleen al zijn er ongeveer 1 miljoen mensen met artrose in één of meerdere gewrichten. Niet alleen komt artrose veel voor, het is ook één van de oudste aandoeningen ter wereld; er zijn meerdere gefossiliseerde dinosaurus gewrichten met artrose gevonden. Toch bestaan er momenteel geen genezende behandelingen voor artrose. Dus het wordt hoog tijd dat daar verandering in gaat komen! Het doel van dit proefschrift was dan ook om beter inzicht te krijgen in het ontstaan en de verloop (pathologie) van artrose. Dit proefschrift was met name gericht om genen te ontdekken die betrokken zijn bij de pathologie van artrose, om hopelijk voorkomende en genezende behandelingen te kunnen ontwikkelen.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen