Promotie D.V. (Dara) Ivanova

Promotor

Prof .dr. R.A. Bal

Co-promotor

Dr. I. Wallenburg

Datum
donderdag 3 sep 2020, 11:30 - 13:00
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Voeg toe aan agenda

Op donderdag 3 september 2020 verdedigt D.V. (Dara) Ivanova haar proefschrift, getiteld: ‘Care/Place: Unsettling place in healthcare’.

Dit proefschrift gaat over de betekenis van 'plaats' in het bestuur van de gezondheidszorg in Nederland. Plaatsen zijn overal in de zorg; de zorg gebeurt altijd ergens. Daarom is het begrijpen en mobiliseren van 'plaats' als centraal punt in het zorgonderzoek noodzakelijk en vruchtbaar. De centrale vraag is: hoe maakt 'plaats' uit wie bestuurt, wat wordt er bestuurd en met welke effecten? Het doel is om de relatie tussen 'plaats' en bestuur te onderzoeken door zich te richten op wat vreemde en onconventionele empirische gevallen.

Dara zoekt in haar onderzoek naar bijzondere, eigenzinnige zorgplaatsen, omdat daarbinnen het belang van 'plaats' als analytisch concept zeer duidelijk is waar te nemen. Voorbeelden van haar onderzoeksplaatsen zijn een ondermaats verpleeghuis op een klein eiland, een weeshuis, een living lab en een begraafplaats. 

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift ofwel in klein gezelfschap ofwel online verdedigen.

Meer informatie

Dara Ivanova

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen