Promotie E.C. (Eline) Oostingh

Promotor

Prof. dr. R.P.M. Steegers-Theunissen

Promotor

Prof. dr. J.S.E. Laven

Co-promotor

Dr. M.P.H. Koster

Datum
woensdag 9 dec 2020, 15:30 - 17:00
Type
Promotie
Gesproken taal
Dutch
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op woensdag 9 december 2020 verdedigt E.C. Oostingh haar proefschrift, getiteld: ‘Smarter Pregnancy; The impact of nutrition, lifestyle and mHealth coaching on periconception outcomes’.

Sinds de ontwikkeling van de Dohad-theorie rond het jaar 1980, ontstond een nieuw wetenschappelijk inzicht, namelijk dat voeding en leefstijl van de moeder gedurende de zwangerschap de gezondheid van het kind op latere leeftijd beinvloedt. Aangezien daarnaast bekend is dat de oorsprong van veel negatieve zwangerschapsuitkomsten in de periconceptieperiode ligt, hebben wij in dit proefschrift de invloed van voeding en leefstijl gewoontes op periconceptionele uitkomsten onderzocht. En daarnaast in welke mate deze eventuele ongezonde gewoontes konden worden verbeterd middels het gebruik van mHealth coaching.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen