Promotie E.M.J. (Evelien) Beelen

Postoperative Recurrence of Crohn’s Disease after Ileocolonic Resection
Promotor

Prof.dr. C.J. van der Woude

Co-promotor

Dr. A.C. de Vries

Datum
woensdag 29 jun 2022, 13:00 - 14:30
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op woensdag 29 Juni 2022 verdedigt E.M.J. Beelen haar proefschrift, getiteld: ‘Postoperative Recurrence of Crohn’s Disease after Ileocolonic Resection’.

Proefschrift in het kort:

Chirurgische resectie vormt een belangrijk onderdeel van de interdisciplinaire behandeling van de ziekte van Crohn. De postoperatieve behandeling van de ziekte van Crohn is complex, aangezien een postoperatief recidief frequent voorkomt en het percentage re-resecties hoog is. Er bestaat een kennishiaat met betrekking tot postoperatieve risicostratificatie en de optimale behandelstrategie. Het doel van dit proefschrift is om de kennis op het gebied van postoperatieve recidief van actieve ziekte van Crohn na darmresectie te vergroten. Het eerste deel van dit proefschrift beschrijft de epidemiologie van darmresecties en re-resecties gedurende de afgelopen decennia. Daarnaast wordt het risico op cholecystectomie na ileum resectie besproken. Het tweede deel beschrijft risicofactoren voor postoperatief recidief van de ziekte van Crohn, met name de timing van ileocolische resectie, ontsteking van de blinde lis van het ileum en dysfunctie van Paneth cellen in het ileum. Het derde deel van dit proefschrift is gericht op de preventie van postoperatief recidief, met betrekking tot een managementstrategie gebaseerd op risicostratificatie en de soort postoperatieve profylactische medicatie.

Meer informatie

De openbare verdediging zal exact om 13.00 uur beginnen. De deuren zijn gesloten zodra de openbare verdediging start, laatkomers kunnen via de vierde verdieping toegang krijgen tot de zaal. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Er is aan kandidaat een livestreamlink verstrekt.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen