Promotie I.V. (Irina) Romochkina

Promotor

Prof.dr. R.A. Zuidwijk

Promotor

Prof.dr. P.J. van Baalen

Datum
vrijdag 5 jun 2020, 11:30 - 13:00
Type
Promotie
Voeg toe aan agenda

Op vrijdag 5 juni 2020 verdedigt I.V. Romochkina haar proefschrift, getiteld: ‘When Interests Collide: Understanding and modeling interests alignment using fair pricing in the context of interorganizational information systems’.

In de afgelopen decennia hebben bedrijven veel geïnvesteerd in informatie- en communicatietechnologie (ICT) om de communicatie met hun partners sneller, goedkoper en betrouwbaarder te maken. Vrijwel elke  organisatie maakt tenminste gebruik van één soort inter-organisationeel informatiesysteem in haar dagelijkse operaties om te communiceren met haar bedrijfspartners of met overheden. Inter-organisationele informatiesystemen (IOS’s) zijn informatiesystemen die gebruikt worden door meerder organisaties. Een IOS kan verschillende soorten interacties ondersteunen: customer relationship management, vluchtreserveringen, traceren van transport, etc. Kenmerkend  voor al deze IOS’s is dat ze alleen waarde kunnen creëren wanneer ook andere organisaties van de IOS gebruikmaken. Dit hangt weer af van de mate waarin  de belangen van de deelnemende bedrijven zijn geïntegreerd in het IOS-ontwerp.

Dit onderzoek draagt bij aan het IOS-onderzoek door de nadruk te leggen op het belang van het op één lijn brengen van belangen bij de ontwikkeling van IOS en om op deze wijze de winsten voor het bedrijfsnetwerk uit de IOS-acceptatie te maximaliseren. We onderzoeken in detail hoe het prijsbepalingsmechanisme op basis van een eerlijk delen-strategie helpt om een dergelijke afstemming te bereiken. Wij zijn van mening dat zowel onderzoek als praktijk baat hebben bij verder onderzoek naar andere managementinstrumenten ten behoeve van de afstemming van de belangen van IOS gebruikers.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen