Promotie J.E. (Joany) Kreijne

Promotor

Prof.dr. C.J. van der Woude

Co-promotor

Dr. A.C. de Vries

Co-promotor

Dr. K.H.N. de Boer

Datum
woensdag 27 jan 2021, 15:30 - 17:00
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op woensdag 27 januari 2021 verdedigt J.E. Kreijne haar proefschrift, getiteld: ‘Safety and Efficacy of Inflammatory Bowel Disease Treatment – a challenging balance’.

Met dit proefschrift hebben we getracht om meer inzicht te geven in verschillende veiligheidsaspecten, effectiviteit en mogelijkheden binnen huidige behandelingen voor IBD. In deel I hebben we risicofactoren onderzocht voor het staken van behandeling vanwege ineffectiviteit of bijwerkingen. Ten tweede hebben we ons gericht op het risico van baarmoederhalskanker en voorloperstadia bij IBD en de rol van immunosuppressieve therapie. Ten slotte hebben we mogelijkheden van lokale therapie onderzocht bij patiënten met colitis ulcerosa waarbij het laatste gedeelte van de dikke darm is aangetast.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of in de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen