Promotie J.J. (Jaap) Tolk

Op dinsdag 2 juni 2020 verdedigt J.J. Tolk zijn proefschrift, getiteld: ‘Expectations and Outcome in Knee and Hip Arthroplasty’.
Promotor
Faculteit
Erasmus MC
Co-promotor
Faculteit
Erasmus MC
Co-promotor
Universiteit
Maastricht University
Begindatum

dinsdag, 2 jun 2020, 13:30

Einddatum

dinsdag, 2 jun 2020, 15:00

Dit proefschrift rapporteert over uitkomstmeting en verwachtingen van het behandelresultaat bij patiënten die een totale knieprothese (TKP) of totale heupprothese (THP) operatie ondergaan. Verder werd onderzocht  of verwachtingsmanagement de tevredenheid na een knieprothese operatie kan verhogen.

De studies beschreven in dit proefschrift laten zien dat verbeterde preoperatieve voorlichting de verwachtingen van patiënt veranderde. Dit resulteerde in een hoger percentage uitgekomen postoperatieve verwachting en uiteindelijk een hogere postoperatieve tevredenheid bij de patiënten die de voorlichtingssessie hadden bezocht.

Daarnaast vonden wij dat vragenlijsten die patiënten routinematig invullen voor de landelijke registratie orthopedische implantaten, bruikbaar zijn voor het voorspellen van de uitkomst na een TKP. Deze voorspelling is bruikbaar om in de toekomst verwachtingsmanagement nog verder te kunnen individualiseren.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift online verdedigen.