Promotie K. (Karin) Huizer

Promotor

Prof.dr. J.M. Kros

Co-promotor

Dr. D.A.M. Mustafa

Co-promotor

Dr. A. Sacchetti

Datum
dinsdag 1 dec 2020, 09:30 - 11:00
Type
Promotie
Gesproken taal
English
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op dinsdag 1 december 2020 verdedigt K. Huizer haar proefschrift, getiteld: ‘Glioma Neovascularization: The Plot Thickens’.

Middels onze studies wilden we de rol verhelderen van zowel de tumor micro-omgeving als de macro-omgeving (het bloed) in de vaatnieuwvorming van glioblastomen (GBM), met een focus op circulerende angiogene cellen (CACs). Meer in het bijzonder richtten we ons op het beantwoorden van de volgende vragen:

1) Welke subtypen CACs zijn vooral betrokken bij de vaatnieuwvorming van GBM vergeleken met regeneratieve vaatnieuwvorming (myocardinfarct, MI; Hoofdstuk 3)?

2) Bestaan er kwalitatieve verschillen tussen CAC-subsets in vaatnieuwvorming in het kader van GBM, regeneratie (MI) en ontwikkeling (navelstrengbloed, UCB), gemeten middels genexpressie? Zo ja, welke genen spelen met name een rol (Hoofdstuk 4)?

3) Wat is de cellulaire bron en de rol van het matricellulaire eiwit periostine in GBMvaatnieuwvorming (Hoofdstuk 5)?

Om vraag 1 en 2 te beantwoorden formuleerden we de aanvullende vraag:

4) Hoe kunnen CAC-subsets het best geïdentificeerd, gekarakteriseerd en geïsoleerd worden middels Fluorescence-Activated Cell Sorting (FACS; Hoofdstuk 2)?

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen