Promotie L. (Layla) Damen

Prader-Willi Syndrome. Long-term growth hormone treatment in young adults, free IGF-I levels, daily cortisol production and oxytocin treatment in children
Promotor

Prof. dr. A.C.S. Hokken-Koelega

Co-promotor

Dr. L.C.G. de Graaff

Datum
dinsdag 30 nov 2021, 13:00 - 14:30
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op 30 november 2021 verdedigt L. Damen haar proefschrift, getiteld: ‘Prader-Willi Syndrome. Long-term growth hormone treatment in young adults, free IGF-I levels, daily cortisol production and oxytocin treatment in children’.

De studies in dit proefschrift laten onder andere zien dat jongvolwassenen met Prader-Willi syndroom (PWS) baat hebben bij het voortzetten van groeihormoonbehandeling na het bereiken van de volwassen lengte. Drie jaar groeihormoonbehandeling zorgde voor het behoud van de verbeterde lichaamssamenstelling (minder vetmassa en meer spiermassa) zonder dat er negatieve effecten waren op de suiker- of insulinespiegels. Daarnaast zorgde de combinatie van groeihormoonbehandeling en toediening van geslachtshormonen voor een stabiele botdichtheid bij vrouwen met PWS, terwijl er bij mannen een lichte afname was van de botdichtheid. (Jong)Volwassenen met PWS zouden daarom de mogelijkheid moeten krijgen om door te gaan met groeihormoonbehandeling na het bereiken van de volwassen lengte.

 

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Prof. Andries Queridozaal, 3e verdieping Onderwijscentrum, Erasmus MC. De ceremonie zal exact om 13.00 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen