Promotie L.J.D. (Louisa) van Dijk

Op dinsdag 21 januari 2020 verdedigt L.J.D. van Dijk haar proefschrift, getiteld: ‘Chronic Mesenteric Ischemia in the Picture. New diagnostic techniques and treatment modalities’.
Promotor
Prof.dr. M.J. Bruno
Promotor
Prof.dr. G.P. Krestin
Co-promotor
Dr. D. Leemreis- van Noord
Co-promotor
Dr. A. Moelker
Begindatum

dinsdag 21 jan 2020, 13:30

Einddatum

dinsdag 21 jan 2020, 15:00

Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC

Op dinsdag 21 januari 2020 verdedigt L.J.D. van Dijk haar proefschrift, getiteld: ‘Chronic Mesenteric Ischemia in the Picture. New diagnostic techniques and treatment modalities’.

Dit proefschrift heeft tot doel inzicht te verschaffen in de verschillende aspecten van de diagnose en de behandeling van chronische mesenteriaal ischemie (CMI) om zo de diagnose en de behandeling voor deze patiëntengroep te optimaliseren. De ziekte CMI wordt geïntroduceerd in Deel I met een overzicht van de definitie, epidemiologie, etiologie, klinische presentatie, diagnostiek, therapie en klinische uitkomst van CMI en de anatomie van de mesenteriale vasculatuur in Hoofdstuk 1.1, gevolgd door de doelen en de opzet van de thesis in Hoofdstuk 1.2. In Deel II worden de verschillende aspecten van de huidige diagnostische work-up voor CMI en strategieën en inzichten om de diagnostiek te optimaliseren besproken. Deel III omvat verschillende therapeutische elementen van CMI met de focus op endovasculaire revascularisatie. In Deel IV vatten we de belangrijkste bevindingen van dit proefschrift samen gevolgd door de algemene discussie van dit proefschrift. Hierna wordt er richting gegeven voor toekomstig onderzoek op het gebied van CMI en het laatste deel van het proefschrift eindigt met de algemene conclusie.

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Prof. Andries Queridozaal, 3e verdieping Onderwijscentrum, Erasmus MC. De ceremonie zal exact om 13.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.