Promotie P.N. (Priya) Doerga

De vele gezichten van syndromale craniosynostose
Promotor
Prof.dr. I.M.J. Mathijssen
Co-promotor
Dr. M.H. Lequin
Promotor
Dr. M.L.C. van Veelen - Vincent
Datum
dinsdag 19 sep 2023, 13:00 - 14:30
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

P.N. Doerga verdedigt haar proefschrift op dinsdag 19 september 2023, getiteld: ’De vele gezichten van syndromale craniosynostose‘.

Hieronder volgt een korte samenvatting van het proefschrift:

Dit proefschrift laat verschillende aspecten zien van het complexe klinische beloop bij kinderen met syndromale craniosynostose. We onderzoeken de cerebrale doorbloeding bij kinderen met syndromale craniosynostose en hoe deze verschilt van die van normale kinderen. Vervolgens kijken we naar het klinisch beloop van obstructieve slaapapneu, neurologische uitval en hersenafwijkingen. We eindigen dit proefschrift met een scoping review, waaruit bleek dat er veel onderzoek is gedaan naar verhoogde hersendruk bij kinderen met syndromale craniosynostose. Er is echter weinig uniformiteit, waardoor het vergelijken van resultaten van verschillende onderzoeksgroepen moeilijk of onmogelijk is.  Verder onderzoek en consensus tussen onderzoeksgroepen is noodzakelijk. Dit zou het mogelijk kunnen maken om tot nieuwe en waardevolle inzichten te komen op al lang bestaande vragen zoals wat is de optimale timing voor chirurgische interventie, en welke problemen bij syndromale craniosynostose worden veroorzaakt door de genetische afwijkingen, en welke zijn het gevolg van verhoogde hersendruk?

Meer informatie

De openbare verdediging zal exact om 13.00 uur beginnen. De deuren zijn gesloten zodra de openbare verdediging start, laatkomers kunnen via de vierde verdieping toegang krijgen tot de zaal. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Er is aan kandidaat een livestreamlink verstrekt.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen