Promotie R.A. (Rómulo) Trindade Tomé Marques Alves

Information Transmission in Finance: Essays on Commodity Markets, Sustainable Investing, and Social Networks
Promotor

Prof. dr. M.A. van Dijk

Co-promotor

Dr. M. Szymanowska

Datum
woensdag 15 dec 2021, 10:30 - 12:00
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op 15 december 2021 verdedigt R.A. Trindade Tomé Marques Alves zijn proefschrift, getiteld: ‘Information Transmission in Finance: Essays on Commodity Markets, Sustainable Investing, and Social Networks’.

Deze dissertatie bestaat uit drie empirische essays die informatieoverdracht informatieoverdracht op financiële markten en in het bedrijfsleven. In hoofdstuk 2 bestudeer ik de informatie-inhoud van commodity futures rendementen met betrekking tot aandelenmarkten over de hele wereld. Hoofdstuk 3 geeft een systematische analyse van de vraag of ESG-ratings al dan niet informatie verschaffen over toekomstige aandelenrendementen. In Hoofdstuk 4 onderzoek ik hoe informatie over maatschappelijk verantwoord ondernemen praktijken zich verspreidt over de bedrijfswereld via de sociale netwerken van bestuurders en directeuren van bedrijven. Hoofdstuk 5 bestaat uit slotopmerkingen.

 

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Senaatszaal, 1e verdieping Erasmus Building, locatie campus Woudestein. De ceremonie zal exact om 10.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen