Promotie Y. (Ylenia) Ingrasciotta

Insight into Real-world use and Benefit-risk Profile of Biologics and Frequently Prescribed Drugs in Aging Populations
Promotor

Prof.dr. F.U.S. Mattace Raso

Promotor

Prof.dr. G. Trifiro'

Datum
donderdag 1 sep 2022, 10:30 - 12:00
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op donderdag 1 September 2022 verdedigt Y. (Ylenia) Ingrasciotta haar proefschrift, getiteld: ‘Insight into Real-world use and Benefit-risk Profile of Biologics and Frequently Prescribed Drugs in Aging Populations’.

Proefschrift in het kort:

Oudere patiënten worden vaak niet geincludeerd in gerandomiseerde klinische onderzoeken (RCT's) die de werkzaamheid en veiligheid van nieuwe geneesmiddelen evalueren. Dergelijke uitsluitingen kunnen de generaliseerbaarheid van RCT-resultaten in praktijksituaties aantasten. Daarom is het voorschrijven van medicijnen, met name biologische medicijnen, aan ouderen een uitdaging. Het toenemende gebruik van biologische geneesmiddelen in de klinische praktijk leidde tot veiligheidsproblemen, zoals het risico op overgevoeligheidsreacties, immunogeniciteit, infecties en kanker. De dringende noodzaak van een grondige post-marketing monitoring van deze geneesmiddelen werd duidelijk. De beschikbaarheid en secundair gebruik van claimdatabases met elektronische medische dossiers van miljoenen mensen bieden de mogelijkheid om beter inzicht te krijgen in het gebruik, de risico's en voordelen van die medicijnen bij thuiswonende ouderen.

Meer informatie

De openbare verdediging zal exact om 10.30 uur beginnen. De deuren zijn gesloten zodra de openbare verdediging start, laatkomers kunnen eventueel op het scherm buiten meekijken. Er is geen mogelijkheid tot toelating tijdens het eerste gedeelte van de ceremonie. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Er is aan kandidaat een livestreamlink verstrekt.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen