Save the date : D&I tweejaarlijks Best Practice Workshop

dinsdag 13 apr 2021, 17:00

Gesproken taal

Inclusieve leeromgeving bij Erasmus MC

Tijdens de lente editie van de D&I best practice workshop zullen leden van het Erasmus MC D&I team hun ervaringen delen die zij sinds 2019 hebben verzameld. Sindsdien investeert een groep enthousiaste docenten en studenten tijd en inspanningen (via HOKa fondsen) om diversiteit en inclusie (D&I) in het medisch curriculum te krijgen en een veiligere en inclusievere leeromgeving te ondersteunen. Tijdens de workshops kijken we naar:

1. Studentenleven: Er worden tips gedeeld over hoe studenten zelf (DISCO: Diversiteit Inclusiviteit Studenten COmmissie) verschillende studentenorganisaties kunnen helpen om inclusievere evenementen te organiseren. Ze organiseren ook een introductieprogramma voor eerstejaars medische studenten en faciliteren ontmoetingen tussen studenten en artsen.
  2. Docentprofessionalisering:  Docenten van het Erasmus Medisch Centrum moesten zich meer bewust zijn van D&I-gerelateerde uitdagingen en kansen. Wat hebben ze bedacht om dit doel te bereiken?
  3. D&I-leermaterialen: Erasmus Medisch Centrum creëerde impliciet en expliciet D&I-leermateriaal voor bachelorstudenten. De studenten wordt kennis, vaardigheden en houding aangeleerd. Welke van deze materialen zouden ook inzetbaar zijn bij andere faculteiten?
  4. Heroverweging plechtigheden: De drie academische ceremonies die medische studenten bijwonen, zijn opnieuw ontworpen of aangepast om inclusiever te zijn. Hoe kunnen deze aanpassingen ons inspireren om onze academische cultuur inclusiever te maken?

In de eerste week van maart volgt er een officiële uitnodiging en mogelijkheid tot aanmelden.

We hopen je bij de workshop te ontmoeten!