Twintig jaar Erasmus Universiteit en China

Begindatum

woensdag 29 aug 2018, 13:30

Einddatum

woensdag 29 aug 2018, 17:30

Ruimte
Forumzaal
Gebouw
Van der Goot
Locatie
Campus Woudestein
Gesproken taal
English

Samenwerkingsovereenkomsten met Chinese universiteiten, tientallen Chinese promovendi, afspraken met instituten over de uitwisseling van studenten en onderzoekers: dat is het resultaat van twintig jaar Erasmus University China Center (EUCC). Tijdens de feestelijke viering van het twintigjarig bestaan op woensdagmiddag 29 augustus spreken zowel Rotterdamse als Chinese onderzoekers en alumni over hun ervaringen door de samenwerking.

De netwerkorganisatie met Nederlandse en Chinese universiteiten werd in 1998 opgericht als het China-Holland Education & Research Centre (CHERC). EUCC heeft al die jaren samenwerking gezocht met Chinese universiteiten en dat levert uitwisselingsmogelijkheden op voor studenten en onderzoekers.

De universiteit heeft afspraken met enkele tientallen partneruniversiteiten in China. Het voormalige CHERC, werd in 1998 opgericht door prof. dr. Lammerts van Bueren en prof. mr. Hans de Doelder. Doel van EUCC is om academische samenwerking tussen de Erasmus Universiteit en de Chinese counterparts te ondersteunen en te stimuleren.

Meer informatie

Mrs. Weichia Tseng, MSc
Director China Affairs, Managing Director of Erasmus University China Center

T +31 (0)10 408 27 81, E weichia.tseng@eur.nl