Collectie Patiëntervaringsverhalen

Let op! 
Het gebouw van de Universiteitsbibliotheek is van 13 juli tot en met 18 augustus gesloten vanwege renovatiewerkzaamheden. Lees alles over onze dienstverlening in deze periode

De Universiteitsbibliotheek (UB) beschikt over een ruime collectie (vooral Nederlandstalige) patiëntverhalen. Deze ervaringsverhalen zijn onderdeel van een unieke collectie van Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM).

De collectie – ruim 5000 boeken en andere items – is door Stichting CCC (Coleta's Chronische Circus) in permanente bruikleen gegeven aan het ESHPM. Stichting CCC heeft deze patiëntverhalen jarenlang verzameld en beschreven op de website www.patientervaringsverhalen.nl.

De verhalen bieden een diepgaand inzicht in hoe het is om te leven met een chronische ziekte of een acute aandoening te overwinnen. Andere patiënten of familieleden kunnen veel leren van deze ervaringen, maar het biedt ook inzichten voor zorgprofessionals, beleidsmakers en onderzoekers.

ESHPM zal de collectie verder uitbreiden en inzetten voor onderzoek en onderwijs. De UB heeft deze unieke collectie in beheer genomen om voor een breder publiek beschikbaar te stellen.

Vindbaarheid

Je kunt de items uit deze collectie vinden in sEURch. Door in het zoekveld 'ESHPM' in te typen en vervolgens te filteren op 'Erasmus Universiteit Rotterdam' krijg je een overzicht van de collectie. Gebruik ‘Advanced Search' om publicaties over een specifiek onderwerp te vinden. Deze titels zijn allemaal uitleenbaar. Een deel van de collectie is ook in open opstelling te zien (East 0).

Voor niet-EUR bezoekers is het mogelijk de collectie te raadplegen in een van de leeszalen van de UB. Neem hiervoor van tevoren contact op met de informatiebalie.

Meer informatie

Voor verdere vragen over de collectie kun je contact opnemen met Hester van de Bovenkamp, professor Patient Sciences bij ESHPM, of met Ava Irani, faculty liaison librarian voor ESHPM.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen