Historisch Didactische Collectie

Book covers from HDC collection

De Universiteitsbibliotheek beheert de Historisch Didactische Collectie (HDC), een unieke collectie gewijd aan het geschiedenisonderwijs in Nederland en Europa, met daarnaast een klein aantal publicaties afkomstig uit de rest van de wereld. De nadruk ligt op het voortgezet onderwijs.

De collectie van ruim 6.000 titels omvat vooral schoolboeken (tekst-, werk- en docentenboeken) voor gebruik in de klas, naast literatuur op het terrein van de didactiek van het geschiedenisonderwijs.

Daarnaast zijn ook overheidspublicaties aanwezig, zoals leerplannen en examenbundels. Vaktijdschriften uit binnen- en buitenland, historische leesboeken en een verzameling kaartmateriaal vormen interessante aanvullingen.

De collectie wordt sinds 2007 opgebouwd in samenwerking met het Center for Historical Culture van de ESHCC. De aanwinsten zijn afkomstig uit schenkingen van particulieren – meestal auteurs van geschiedenisboeken – van schoolboekuitgevers, en van organisaties zoals Euroclio, het ICLON en het CITO.

HDC-materialen zijn niet uitleenbaar, maar je kunt ze wel op afspraak inzien in de bibliotheek. De collectie kan doorzocht worden via het geavanceerde zoekscherm van sEURch. 

Voor meer informatie over de collectie kun je contact opnemen met drs. P (Pieter) van Leeuwen, Faculty Liaison voor de ESHCC.

Zoekhulp

In deze handleiding lees je uit welke categorieën de collectie bestaat en hoe je relevante HDC-titels kunt vinden.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen