Collectie Patiëntervaringen

De Universiteitsbibliotheek (UB) beschikt over een ruime collectie (vooral Nederlandstalige) ervaringsverhalen van patiënten en hun naasten. Deze verhalen zijn onderdeel van een unieke collectie ervaringsverhalen van Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM).

ESHPM heeft deze collectie - ruim 5000 boeken - overgenomen van de Stichting CCC (Coleta's Chronische Circus), die deze verhalen jarenlang heeft verzameld en beschreven op de website www.patientervaringsverhalen.nl.

De verhalen bieden diepgaand inzicht in hoe het is om te leven met een aandoening. Daar is veel van te leren door andere patiënten of familieleden maar ook door zorgprofessionals, beleidsmakers en onderzoekers.

ESHPM gaat de collectie verder uitbreiden en gebruiken voor onderzoek en onderwijs. De UB heeft deze unieke collectie in beheer genomen om voor een breder publiek beschikbaar te stellen.

Vindbaarheid

De collectie is ontsloten en uitleenbaar via sEURch. Door in het zoekveld ESHPM in te tikken en vervolgens te filteren op 'Erasmus University Rotterdam', krijgt u een overzicht van de betreffende collectie.

Een deel van de collectie is in open opstelling te zien (East 0) én uitleenbaar. Deze selectie is te vinden door in sEURch “ESHPM 1” enz. in te tikken (inclusief dubbele aanhalingstekens). Zie het overzicht van de thema’s in open opstelling.

Het is ook mogelijk om meerdere publicaties tegelijk in te zien in één van de raadpleegruimtes van de UB. Neem hiervoor van tevoren contact op met de informatiebalie.

Verdere informatie

Voor verdere vragen over de collectie kun je contact opnemen met dr. Hester van de Bovenkamp of met de faculty liaison librarian dr. Ava Irani.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen