Wim Pijbes: Rotterdam, de stad, het geld en de kunst - VOLGEBOEKT

Rotterdamsch Leeskabinet
Een jonge studente loopt met haar rug naar de kamera de trap in de Leeskabinet nis op, richting hoge en goedgevulde boekenkasten.
Datum
maandag 27 nov 2023, 20:00 - 21:15
Type
Algemeen
Gesproken taal
Nederlands
Ticket informatie

Toegang vrij, uitsluitend met ticket

Bestel (gratis) ticket(s) Voeg toe aan agenda
Vincent Mentzel

Het is met groot genoegen dat wij u uitnodigen voor een bijzondere avond met Wim Pijbes, die zal reflecteren op kunst in de openbare ruimte in Rotterdam en zijn unieke inzichten met ons zal delen. De aanleiding is het nu al iconische Moments contained, het bijna vier meter hoge bronzen beeld van een jonge vrouw op het stationsplein gemaakt door de Britse kunstenaar Thomas J Price.

Wim Pijbes, gepassioneerd kunstkenner en voormalig directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam, zal ons meenemen op een boeiende reis door de dynamische wereld van Rotterdam. Hij zal de intrigerende relatie verkennen tussen de stad, financi√ęn en de kunst, waarbij hij de geschiedenis en het heden van Rotterdam als cultureel epicentrum onder de loep neemt.

De lezing zal ons inzicht verschaffen in hoe Rotterdam zich heeft ontwikkeld tot een bruisend centrum van innovatie, handel en kunst. Pijbes zal verhalen delen over de opkomst van iconische kunstinstellingen, de invloed van het bedrijfsleven op de kunstscène en de manier waarop kunst en cultuur de stad hebben gevormd.

De avond belooft een fascinerende mix te zijn van geschiedenis, kunst en stedelijke ontwikkeling, gepresenteerd door een van de meest gewaardeerde experts in het veld.

Wim Pijbes (1961) is een Nederlands kunsthistoricus en bestuurder. Hij was van 2000 tot 2008 directeur van de Kunsthal in Rotterdam, aansluitend tot 2016 hoofddirecteur van het Rijksmuseum in Amsterdam. Sinds januari 2017 is hij directeur van de Stichting Droom en Daad, een particulier cultuurfonds dat investeert in cultuur in Rotterdam.

Meer informatie

Lezing maandag 27 november, 20.00-21.15 uur. Inloop vanaf 19.30

Locatie: Erasmus Universiteit, Senaatszaal, (Erasmus Building voorheen gebouw A, 1e verdieping)

 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen