Binnenkort bij het Leeskabinet: Gijs van Oenen over 'Culturele veldslagen: Filosofie van de culture wars'

Inzichten uit de Franse filosofie hebben in de afgelopen halve eeuw ingrijpende gevolgen gehad voor ons denken en doen in kwesties als multiculturalisme, etniciteit, zwart bewustzijn, postkolonialisme, gender, seksualiteit en heteronormativiteit. Niet al die gevolgen zijn positief, zo stelt Gijs van Oenen in Culturele verldslagen: filosofie van de culture wars.

In een interview met Trouw licht Van Oenen toe: “In de culturele veldslagen van nu uit de geslaagde emancipatie zich niet alleen assertief, maar soms ook ronduit agressief en beledigend, ironisch genoeg juist rond het thema van een respectvolle omgang met elkaar”.

In Culturele veldslagen zet de politiek filosoof uiteen wat de filosofische en historische achtergrond is van de huidige identiteitspolitiek. Waren de ideeën in eerste instantie emanciperend en empowerend, nu lijken de uitwassen tot gevolg te hebben dat we er samen niet meer uitkomen, aldus Van Oenen.

Meld u aan en bezoek de lezing in de Senaatszaal op woensdag 18 januari om 20.00 uur, meer informatie vindt u onder Programma.

Meer informatie

Bekijk de evenementen van het Rotterdamsch Leeskabinet onder Programma

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen