Binnenkort bij het Leeskabinet: Mineke Schipper over 'Weduwen: een nooit vertelde geschiedenis'

Rotterdamsch Leeskabinet

Rita Lensink-Bosmanlezing woensdag 24 mei i.s.m. Soroptimist International club Rotterdam.

Mineke Schipper laat in haar net verschenen Weduwen de contouren opdoemen van een onthutsende erfenis die nooit eerder in kaart is gebracht. Waar het verlies van een levenspartner voor mannen van oudsher werd vertaald in nieuwe vrijheid, resulteerde het voor vrouwen in een rampzalig statusverlies. Weduwen kregen speciale rouwrituelen en afzondering opgelegd, zoveel angst baarde kennelijk de onbeheerde vrouwelijkheid.

Het goede nieuws is dat ingeroeste opvattingen langzaam veranderen. En weduwen, zo stelt Schipper overtuigend, veranderen zichtbaar mee. Mis deze avond niet en kom luisteren naar dit indrukwekkende verhaal, opgetekend met de bijzondere belichting die we van deze veelzijdige auteur gewend zijn.

Mineke Schipper (1938) is emeritus hoogleraar interculturele literatuurwetenschap. Als schrijver van fictie en non-fictie geeft ze lezingen over haar werk in binnen- en buitenland. Voor haar over de hele wereld vertaalde Trouw nooit een vrouw met grote voeten kreeg zij de Eurekaprijs.

Rita Lensink-Bosman (1927-2016) was als advocaat en vice-president van de rechtbank Rotterdam lid van Soroptimist International club Rotterdam. De lezing is een eerbetoon aan een bijzondere vrouw. 

Meer informatie

Aanmelding via e-mail

Lezing woensdag 24 mei 20.00 uur in de Senaatszaal, Erasmus Building.

Meer informatie over activiteiten van het Rotterdamsch Leeskabinet vind je onder Programma.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen