Cathalijne Boland over 'Reuchlins reis'

Rotterdamsch Leeskabinet
Foto: Peter Arno Broer

In 1891 reist jonkheer George Reuchlin op het nieuwste schip van de Holland-Amerika Lijn naar New York. Zijn vader Otto is medeoprichter van de Rotterdamse stoomvaartmaatschappij. George is zestien, maar het ligt al vast dat hij in zijn vaders voetsporen zal treden. Ruim twintig jaar later, in 1912, stapt George aan boord van de Titanic. Hij overleeft de ramp niet. Zijn dood veroorzaakt een schokgolf in zijn gezin en ver daarbuiten.

In Reuchlins reis vertelt Cathalijne Boland niet alleen het verhaal van George Reuchlin, maar ook dat van de vele landverhuizers die aan de andere kant van de oceaan een nieuw bestaan hooopten op te bouwen. Naar schatting dertien miljoen Europeanen reisden naar Amerika tussen George' eerste en laatste oversteek. De Holland-Amerika Lijn speelde samen met andere stoomvaartmaatschappijen uit Europa een cruciale rol in deze uittocht. 

Bezoek de lezing op woensdag 20 september, 20.00 uur, in de Senaatszaal: meld u aan. Meer informatie over de lezing vindt u onder Programma.

Meer informatie

Bekijk ook de andere evenementen van het Rotterdamsch Leeskabinet. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen