Nieuw akkoord met Elsevier over nationale open science-samenwerking

Op 19 mei jl. is bekend gemaakt dat o.a. de VSNU en Elsevier een nationale open science-samenwerking zijn aangegaan. Onderzoekers van de EUR krijgen met deze overeenkomst het recht om te publiceren in Open Access in een groot deel van de tijdschriften van Elsevier. 

De Vereniging van Universiteiten in Nederland (VSNU), de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en Elsevier, het informatie- en data-analysebedrijf voor de (medische) wetenschap, zijn een nationale open science-samenwerking aangegaan. 

De overeenkomst omvat diensten voor het publiceren en lezen van wetenschappelijke content, evenals de gezamenlijke ontwikkeling van innovatieve open science-diensten voor het waarderen en verspreiden van kennis. De overeenkomst is geldig tot 31 december 2024.

Onderzoekers van de EUR krijgen met deze overeenkomst het recht om te publiceren in Open Access in een groot deel van de tijdschriften van Elsevier. Op de site van Elsevier is een Journal Finder beschikbaar waarmee u kunt zoeken naar individuele tijdschriften. De VSNU heeft een overzicht met veelgestelde vragen opgesteld.

Meer informatie

Lees ook het VSNU-nieuwsbericht

Voor meer informatie kunt u terecht op de webpagina’s over Open Access of neem contact op met Hans Brandhorst en Joy Dijksman via: openaccess.library@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen