Powema Kino nu online te bekijken

Rotterdamsch Leeskabinet
Oldmates

Vrijdag 30 juni gingen bij Theater Zuidplein de mini-docu’s in première die ter gelegenheid van het poëzieprogramma Powema Boto werden gemaakt. Bekijk de docu’s over Arthur Cairo en Arnold Schalks nu op ons YouTube-kanaal.

In Dat het verhaal doorgaat vertelt Arthur Cairo (1942) over zijn levenswerk: het voordragen van de poëzie van zijn broer, de dichter, schrijver en kunstenaar Edgar Cairo (1948-2000). Na de dood van zijn broer realiseerde Arthur zich dat hij diens werk in leven wilde houden door het, waar hij maar kon, voor te dragen. In de documentaire vertelt hij zijn verhaal en draagt hij voor.

Een uitgesproken Wan is een verslag van het bijzondere kunstproject van de Rotterdamse beeldend kunstenaar Arnold Schalks. In deze docu vertelt hij over het project Someni tongo, waarin hij Dobru’s beroemde gedicht Wan uitwerkte tot een simultaanvoordracht in dadaïstische stijl.

De video’s werden gemaakt door Oldmates met interviewer Fresco Sam-Sin, directeur van Het Taalmuseum. Ze zijn onderdeel van de structurele samenwerking van het Rotterdamsch Leeskabinet/Erasmus Universiteitsbibliotheek met Het Taalmuseum. Doel is de bijzondere collectie Surinaamse poëzie bij het Rotterdamsch Leeskabinet onder de aandacht te brengen en het gebruik ervan te promoten. Meer over de collectie en deze samenwerking leest u op onze website.

Bent u in het bezit van Surinaamse poëzie en zou u deze aan onze collectie willen toevoegen? Neem contact met ons op.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen