Springer quotum voor open access publicaties is bereikt

Coins in Jar

Let op! Het maximum aantal open access artikelen, dat in 2023 kosteloos bij Springer kan worden gepubliceerd, is bereikt.

Als je manuscript wordt geaccepteerd voor publicatie, dan biedt Springer nog steeds de mogelijkheid om open access te publiceren, maar de kosten worden niet meer gedekt door de consortium-overeenkomst. Kies je voor open access tegen betaling, dan ontvang je dus zelf de factuur. Auteurs die hun artikel in open access willen delen, zonder hiervoor publicatiekosten te betalen, worden geadviseerd contact op te nemen met het Open Access Team van de bibliotheek voor alternatieve open access opties.

De overeenkomst met Springer wordt naar alle waarschijnlijkheid hernieuwd voor 2024. Manuscripten die in januari 2024 worden geaccepteerd vallen onder de hernieuwde overeenkomst.

Notify-me service

Wil je als onderzoeker updates ontvangen over quotums van andere uitgevers? Registreer je dan voor de ‘notify-me service’ en blijf op de hoogte wanneer een quotum bijna is bereikt.

 

Meer informatie

Voor meer informatie, neem contact op met openaccess.library@eur.nl.

Gerelateerde content
Nu de Open Access Week er bijna op zit praten we met OA-expert, Andrea Tarchi, over de toekomst van Open Access.
Picture of Andrea Tarchi
Deze week is de Internationale Open Access Week. De perfecte gelegenheid om met onze UB-directeur Lucinda Jones over Open Access in gesprek te gaan.
Portrait Lucinda Jones - University Librarian

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen