Carrièremogelijkheden

Onderwijspsychologie: Leren en Presteren

De specialisatie Psychologie van Leren en Presteren biedt je de nodige academische en praktische vaardigheden om aan de slag te gaan op diverse terreinen in de praktijk. Denk aan beroepen die gericht zijn op het verbeteren van leren en presteren, zoals onderwijsadviseur en ontwikkelaar van online onderwijs en trainingen.

Met je masterdiploma ben je inzetbaar in een breed scala aan beroepen, zowel nationaal als internationaal. Je kunt daarbij denken aan beroepen waarin het onderzoek en de ontwikkeling van innovatieve instructie- en trainingsmethoden om leren en presteren te verbeteren, centraal staan zoals bijvoorbeeld: bijvoorbeeld door onderzoek en door het ontwikkelen van innovatieve instructie- en trainingsmethoden. Je kunt zowel nationaal als internationaal aan de slag in een functie als:

  • Manager
  • Consultant
  • Docent/trainer
  • Adviseur of onderzoeker.

Met je kennis en vaardigheden op het gebied van optimale, gepersonaliseerde (digitale) leeromgevingen, kun je werken bij onderwijsinstituten, trainingscentra of consultancybedrijven. Ook kun je aan de slag bij bedrijven die leermaterialen, software of trainingsprogramma's ontwikkelen. Denk aan Malmberg of het Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Laboratorium.

Verder ben je goed gekwalificeerd als docent trainer, onderwijsadviseur bij de overheid en als onderzoeker bij een universiteit of onderzoeksinstituut. Bedrijven die zich bezighouden met het ontwerp van producten en de 'usability' van die producten zijn ook zeer geïnteresseerd in de kennis en vaardigheden die je hebt verworven tijdens onze master.

Mijn tip voor aankomende studenten: bedenk van tevoren welke onderwerpen jij interessant vindt op het gebied van educatie en ontwikkeling.
Deze master bood mij precies waar ik naar op zoek was, namelijk: verbreding, praktische handvatten en keuzeruimte.

 

Oud-student Onderwijspsychologie: Leren en Presteren: Ik ben op dit moment werkzaam als trainee bij TinQwise, een bureau voor online leeroplossingen. Die leeroplossingen variëren van een korte online training tot het ondersteunen van het hele leerproces in grote verandertrajecten. Als trainee kijk ik bij zoveel mogelijk projecten mee, waarbij ik afwisselend oefen in de taken van leerspecialist en projectleider. Ook de creatieve en technische kant komen daarbij aan bod. Kortom: heel afwisselend en zeer uitdagend!

Oud-student Onderwijspsychologie: Leren en Presteren: Ik ben nu studieadviseur bij Computer Science aan de TU Delft. Ik spreek studenten met allerlei problemen en heb daarnaast een rol als adviseur voor de examencommissie, de opleidingsdirecteur en voor verschillende werkgroepen (bijvoorbeeld: studeren met een functiebeperking). Het is een hartstikke leuke baan en de achtergrond in psychologie helpt zeker! 

 

Nederlands Instituut van Psychologie 

De site van het Nederlands Instituut van Psychologie (NIP) biedt veel informatie over het werkveld van een Psycholoog. Bekijk de site hier.  

De juiste studie gevonden?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen