13 Oct. | Conferentie 'Bommen op Rotterdam - Twee perspectieven, één verhaal'

13 Oct | Conferentie 'Bommen op Rotterdam - Twee

Iedereen praat over het belang van internationale samenwerking. Maar in de praktijk blijft dit vaak beperkt tot het uitwisselen van bruiklenen. Hoe kunnen Nederlandse en Duitse oorlogsmusea een stap verder gaan en echt gaan samenwerken? Deze vraag staat centraal tijdens de conferentie Bommen op Rotterdam -Twee perspectieven, één verhaal.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei en Museum Rotterdam organiseren deze conferentie, die plaatsvindt binnen het project Voor Vrijheid/ Für Freiheit

Samenwerken
Duits-Nederlandse samenwerking wordt spannend en interessant wanneer we echt gezamenlijk tentoonstellingen en educatieve programma’s ontwikkelen. Het kan lastig zijn; het haalt ons uit onze comfortzone. Maar we krijgen er ook wat voor terug: de mogelijkheid om vanuit verschillende perspectieven te leren denken, werken en kijken. Dit zijn vaardigheden die onze sector toekomstbestendig maken.

De tentoonstelling De Aanval (nog maar tot 25 oktober te zien) is een mooi voorbeeld hiervan. Vanaf het begin was de bedoeling de tentoonstelling in beide landen te tonen. De consequenties van deze aanpak laten wij u graag zien op 13 oktober tijdens een bezoek aan de tentoonstelling. Die dag spreken ook Duitse en Nederlandse deskundigen over andere succesvolle praktijkvoorbeelden, geven zij een historische terugblik en filosoferen ze over een samenwerken in de toekomst.

Praktisch
Deelname aan de conferentie is gratis. Aanmelden kan tot 8 oktober door te e-mailen naar Annette Schautt: annette.schautt@4en5mei.nl. Wilt u collega’s meenemen? Stuur het bericht vooral door.

De conferentie vindt plaats in de omgeving van de Onderzeebootloods in Rotterdam en wordt georganiseerd door het Nationaal Comité 4 en 5 mei en Museum Rotterdam, in samenwerking met het Stadsarchief Rotterdam. Een pdf-versie van de uitnodiging en het programma kunt u hieronder downloaden.


 Uitnodiging conferentie Bommen op Rotterdam.pdf (193.4KB)
 Programma conferentie Bommen op Rotterdam.pdf (195.0KB)