2017: een jaar van samenwerken

Een jaar van samenwerking, zo typeerde collegevoorzitter Kristel Baele 2017 tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op dinsdag 10 januari. Ze doelde daarbij onder andere op de hernieuwing van de samenwerking met Rotterdam, de multidisciplinaire Erasmus Initiatives en het partnership met IFFR.

‘2017: a year of cooperation’ was de titel van de speech die Kristel Baele, voorzitter van het College van Bestuur, gaf ten overstaande van medewerkers en studenten in de hal van het Theil gebouw. Zo wordt er gewerkt aan een nieuwe overeenkomst met de gemeente Rotterdam. “We gaan nauw samenwerken bij vinden van oplossingen voor complexe stedelijke vraagstukken, en bij het versterken van het internationale profiel van de stad en de universiteit.” 

Daarnaast wordt tijdens de komende editie van International Film Festival Rotterdam gevierd dat het filmfestival en de Erasmus Universiteit vijf jaar samenwerken. Ook moeten in 2017 de vorig jaar geïntroduceerde Erasmus Initiatives zichtbaar worden. “Door middel van deze initiatieven gaan we de uitdagingen van onze veranderende samenleving aan en bouwen we bruggen tussen disciplines, tussen onderzoekers en tussen mensen.”

Universiteitsbibliotheek
Vooruitkijkend op 2017 noemde Baele verder de heropening van de geheel gerenoveerde Universiteitsbibliotheek en het Sanders gebouw, wat zorgt voor een toename van het aantal studieplekken voor studenten. Daarnaast wordt er gewerkt aan tien nieuwe MOOC’s (Massive Online Open Courses), nieuwe internationale masteropleidingen en meer diversiteit. Dat laatste moet worden gestimuleerd door een netwerk aan diversity officers in de universiteit. 

Terugkijkend noemde Baele 2016 een succesvol jaar, met onder meer betere digitale dienstverlening voor studenten, het behalen van de prestatieafspraken, innovatief onderzoek, groei van het aantal internationale studenten en een double degree met Willem de Kooning Academy en Codarts.  

Baele: “Het wordt een jaar van kansen en mogelijkheden. Het zal niet eenvoudig om al onze plannen en ambities te realiseren en er is veel te doen, maar ik weet dat met de juiste houding en door samen te werken elke hindernis kunnen overwinnen (..) Alleen door samen te werken kunnen deze universiteit elke dag beter maken.”

New Year's reception 2017
New Year's reception 2017
New Year's reception 2017
New Year's reception 2017
New Year's reception 2017
New Year's reception 2017
New Year's reception 2017
Meer informatie

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, 010 4081216 of press@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen