31 Maart | Maria Grever op symposium Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45

Op 31 maart organiseert de Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45 het symposium Relevantie voor de toekomst: Musea en herinneringscentra 40-45 in een veranderende samenleving vanuit het CHC zal Maria Grever een bijdrage leveren aan het debat. Andere sprekers zijn Freek de Jonge en Rob Riemen.

De Nederlandse musea en herinneringscentra over de Tweede Wereldoorlog bezinnen zich op de vraag hoe de maatschappelijke functie van deze instellingen zich de komende jaren zal ontwikkelen. De belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog blijkt vooralsnog onverminderd groot. Jaarlijks bereiken de musea en herinneringscentra meer bezoekers. Maar het aantal ooggetuigen neemt snel af. Nieuwe generaties hebben steeds minder voorkennis en leven in een digitale wereld.

Kunnen de musea en herinneringscentra betekenis houden? En op welke manier zouden de instellingen de komende decennia vorm kunnen geven aan hun rol en functie?

De Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45 wil tijdens het symposium de toekomst van de sector nader verkennen en ideeën daarover delen. Sprekers van binnen en buiten de sector gaan hierover in gesprek onder leiding van dagvoorzitter Clairy Polak. Kijk hier voor het volledige programma.

Datum: 31 maart 2015
Locatie: Museon, Den Haag
Tijd: 9.30-18.00 uur
Aanmelden: via smh-40-45.nl
Contact: symposium@smh-40-45.nl 2015 Symposium Musea en Herinneringscentra 40-45.pdf (268.5KB)