8 december: 'Transform Your World'

Op donderdag 8 december 2016 vindt op de Erasmus Universiteit Rotterdam een nationaal ‘kick-start event’ plaats voor studenten rond de Sustainable Development Goals (SDG’s). Doel is de implementatie van deze doelen te versnellen. Onder andere minister Lillianne Ploumen, Paul Polman (CEO Unilever), Feike Sijbesma (CEO DSM) en Frans van Houten (CEO Philips) zijn erbij.

In 2015 werden de wereldleiders het eens over een nieuw plan om onze wereld te veranderen en verbeteren. Deze afspraken zijn vastgelegd in zeventien Sustainable Development Goals (SDG’s). De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen kunnen echter alleen slagen als er onderling samen wordt gewerkt tussen regeringen, de particuliere sector, de financiële sector, non-gouvernementele organisaties, universiteiten en burgers.

Kick-start
Daarom organiseren de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC), SDG Charter NL en de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam (EFR) op 8 december ‘Transform Your World’. Met dit nationale kick-start event op de Erasmus Universiteit Rotterdam willen de organisatoren de samenwerking en cocreatie tussen de leiders van nu en de leiders van de toekomst bevorderen. Ook moet er worden samengewerkt met mensen uit verschillende sectoren en van verschillende generaties. Zo dient de implementatie van de SDG’s in Nederland te worden versneld. 

In de DSGC Student Challenge worden studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam door DSM, Philips, Shell en Unilever uitgedaagd om praktische oplossingen te bedenken voor problemen die met energie en klimaatverandering te maken hebben. Vier leiders van deze bedrijven zullen de plannen evalueren, waarna uiteindelijk het publiek een winnaar kiest.

De Erasmus Universiteit is één van de ondertekenaars van het convenant voor meer samenwerking en inzet voor het behalen van de nieuwe ontwikkelingsdoelen. 

CEO’s
Tot de deelnemers op 8 december behoren David Nabarro (Speciaal Adviseur van de VN voor de Agenda voor Duurzame Ontwikkeling 2030), Lilliane Ploumen (Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), Paul Polman (CEO Unilever), Feike Sijbesma (CEO DSM), Hans de Boer (VNO-NCW/MKB-NL) en Frans van Houten (CEO Philips). 

Jan Peter Balkenende, hoogleraar aan Erasmus School of Economics en Erasmus School of Law, is voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition. 

Meer informatie op deze site

Meer informatie

transformyourworld@efr.nl