Alumni schenken bomen, bankjes en fontein

Alumni schenken bomen, bankjes en fontein

Alumni van Erasmus School of Economics (ESE) hebben de prunussen aan weerszijden van de nieuwe vijver, een fontein, bankjes en diverse Valse Christusdoorns  geschonken als bijdrage aan het nieuwe campushart van de Erasmus Universiteit Rotterdam en het eeuwfeest van hun Alma Mater.

Langs de twee lange zijden van de vijverpartij in het nieuwe campushart staan in totaal 63 meerstammige prunussen, die in het voorjaar bloeien met een overdaad aan roze bloesems. De prunussen zijn het resultaat van een donatie van het Barnabas Kossmann fonds ter nagedachtenis aan Erasmus School of Economics-alumnus Barnabas Kossmann. Zijn collega’s van Procter & Gamble uit de gehele wereld hebben hiervoor geld geschonken.  

De alumni van de Erasmus School of Economics brachten na dit initiatief vervolgens geld bijeen voor de fontein in de vijver. De drijvende lineaire fontein van twintig meter lang heeft acht spuitkoppen. Door de programmeerbare kleurenverlichting na hulp van Philips is de fontein ’s avonds bijzonder verlicht. Er waren bijdragen van de alumniverenigingen van studentengezelligheidsverenigingen, studieverenigingen, jaarclubs en vele individuele alumni.

Witteveen, Lubbers en Ruding-bankje
De Erasmus School of Economics-Alumni schonken ook diverse Valse Christusdoorns aan de Institutenlaan. De studentenvereniging SSR-R doneerde een bankje aan de rand van de vijver, net als de ambassadeurs van de lustrumfontein te weten Colette Cloosterman-van Eerd, Frans van Houten en Jenno Ipema. Een bank draagt de namen van Erasmus School of Economics-Alumni  Johannes Witteveen, Ruud Lubbers en Onno  Ruding. Deze bank wordt binnenkort feestelijk in gebruik genomen. 
Tot slot schonken de medewerkers van de jubilerende faculteit een eik, het symbool van het Erasmus Trustfonds.